Hallo, Ik ben
Mujeeb

Mijn expertise drijft innovatie in de zorg, van idee naar oplossing.''

Mijn expertise drijft innovatie in de zorg, van idee naar oplossing.”

Hallo, Ik ben
Mujeeb

Mijn expertise drijft innovatie in de zorg, van idee naar oplossing.”

Mujeeb Hussain

Innovation Consultant Life sciences and Health

Bij Catalyze, als Innovation Consultant life sciences & health, komen er voortdurend kansen voorbij die niet alleen mijn kennis verbreden, maar ook mijn vaardigheden verbeteren. We excelleren binnen ons eigen vakgebied en bevorderen een cultuur waarin het de norm is om van elkaar te leren. Catalyze is een hub van uitzonderlijk talent, mijn collega’s worden gedreven door hun hang om impact te maken. Mijn collega’s zijn niet alleen professioneel maar ook ongelooflijk toegankelijk en behulpzaam naar elkaar. Deze unieke mix van professionaliteit en fijne sfeer creëert een omgeving waarbij innovatie samengaan met persoonlijke groei.

Deze cultuur van innovatie en persoonlijke groei bij Catalyze komt goed overeen met mijn eigen persoonlijke reis. Ik heb van jongs af aan een passie voor technologie en innovatie. Ik heb een Bachelor en een Master of Philosophy in Werktuigbouwkunde behaald aan de Universiteit van Manchester, waar ik me richtte op onderzoek naar robotica en onderbeenprothesen. De reden dat ik deze richting heb gekozen komt voort uit een persoonlijke ervaring. Het leven van mijn oma veranderde ingrijpend na een heupfractuur. Voor die tijd was ze actief en gezond, maar de fractuur die zij op gevorderde leeftijd kreeg, was een ernstige tegenslag. Toen ik haar haar onafhankelijkheid zag verliezen, vroeg ik me af over er medische apparatuur bestond die haar had kunnen helpen. Mijn interesse werd gewekt voor de wereld van biomedische apparaten, waarbij ik hun ontwerp en constructie in twijfel trok. En hier startte mijn interesse in de gezondheidszorg, samen met het besef dat er dringende behoefte bestaat aan innovatie op dit gebied – en dit was een uitdaging die ik graag wilde aangaan.

Ik heb van jongs af aan een passie voor technologie en innovatie.''

Ik heb van jongs af aan een passie voor technologie en innovatie.''

Ik begreep echter dat innovatie slechts het startpunt is. Het proces van een baanbrekend idee naar het succesvol naar de markt brengen van een produkt is zwaar en uitdagend. Het gaat er (als innovator) niet alleen om dat je bepaalde expertise hebt op een specifiek gebied; het gaat om het holistische proces omtrent het concretiseren van een innovatief idee. Dit omvat het ophalen van financiering/subsidies en investeringen, die enorm cruciaal zijn voor start-ups. Het doorgronden van het complexe financiële investerings- dan wel subsidie landschap kan net zo uitdagend zijn als de technische aspecten van de innovatie. Bovendien worden start-ups in dit proces geconfronteerd met zaken zoals marktconcurrentie, regelgeving en de noodzaak om zich voortdurend aan te passen aan snel veranderende technologietrends. Dit complexe landschap voedde mijn passie en interese voor het ondernemerschap. Ik ben betrokken geweest bij verschillende start-ups, elk met zijn unieke uitdagingen en leermogelijkheden. Mijn grootste prestatie op dit gebied was het mede-oprichten van een op maat gemaakt AI-technologiebedrijf in San Francisco met een team van NASA, Google en Meta. Dit was een buitengewoon uitdagende maar verhelderende ervaring, die me waardevolle lessen leerde over bedrijfsveerkracht en aanpassingsvermogen.

Deze ervaringen leidden naadloos naar Catalyze, waar mijn aspiraties en vaardigheden perfect samenkomen. Hier ben ik diep betrokken bij de gezondheidszorg, in samenwerking met innovatieve start-ups en onderzoekscentra. We verleggen de grenzen op terreinen als kankerbehandeling en gentherapie. Mijn rol is cruciaal voor hun succes, omdat ik hen help bij het veiligstellen van niet-verwaterende financiering, wat essentieel is in deze sector. Ik brainstorm en ontwikkel hun zakelijke positionering, inclusief commercialiseringstrajecten, marktstrategieën en concurrentieanalyse. Met meer dan €6,5 miljoen te hebben opgehaald in mijn eerste 10 maanden, blijf ik groeien en leren, gedreven door de diverse uitdagingen en kansen die onze klanten en collega’s bieden.

Andere verhalen