Hallo, Ik ben
Maarten

Wij werken met klanten aan innovaties voor globale uitdagingen.”

Wij werken met klanten aan innovaties voor globale uitdagingen.”

Hallo, Ik ben
Maarten

Wij werken met klanten aan innovaties voor globale uitdagingen.”

Maarten Hillen

Managing Consultant

“Bij Catalyze zie je snel resultaat van je werk. Je draagt bij aan innovatieve projecten op het gebied van life sciences die mensen echt kunnen helpen. Van nieuwe medicijnen tegen kanker tot medische hulpmiddelen om een darmoperatie beter uit te voeren. Als Managing Consultant Life Sciences and Health zie ik dus heel veel projecten voorbij komen die echt impact hebben.

Vanuit mijn opleiding biomedische wetenschappen en werk als promovendus en postdoc heb ik veel onderzoek gedaan. Op een bepaald moment werd mij duidelijk dat ik daar niet meer op mijn plaats was. Ik merkte dat wat ik toevoegde aan de wereld, vrij abstract was. Er zaten zeker mooie onderzoeken bij die mogelijk iets konden toevoegen voor patiënten, maar als onderzoeker sta je relatief ver van de patiënt af en de concrete impact kan jaren verder in de toekomst liggen. Ook de trage besluitvorming binnen de toenmalige werkomgeving werkten voor mij remmend.

Juist die snelheid en dynamiek vind ik wel hier bij Catalyze. Er zijn hier gestroomlijnde processen en er worden snel – maar weloverwogen – beslissingen genomen. Daarnaast dragen we veel bij aan producten en technologieën die relatief dicht bij de markt – en dus patiënt – liggen, waardoor het voor mij ook veel meer zichtbaar is welke directe bijdrage ik lever.

Juist die snelheid en dynamiek vind ik wel hier bij Catalyze, ... "

Juist die snelheid en dynamiek vind ik wel hier bij Catalyze, ... "

In mijn functie als Managing Consultant Life Sciences and Health, geef ik leiding aan een team van vijf consultants en bied ik ondersteuning bij hun werkzaamheden met betrekking tot subsidieaanvragen en businesscases. We denken als team mee met onze klanten over hoe hun technologie wordt ontwikkeld en wat de beste manier is om het naar de markt te brengen. Bijvoorbeeld wat de beste strategie is om financiering op te halen bij investeerders, maar ook hoeveel patiënten er met de innovatie geholpen kunnen worden of hoe de innovatie getest moet worden. Een belangrijk deel van onze expertise ligt in storytelling: we besteden veel aandacht aan het zo optimaal structureren en formuleren van het verhaal omtrent de technologie, met als doel deze zo overtuigend mogelijk te presenteren. Waar ik vooral naar kijk is het proces en de kwaliteit. Daarnaast spring ik in bij de moeilijke gesprekken met onze klanten of complexere vraagstukken.

Ik ben eindverantwoordelijk voor wat er in mijn team gebeurt en zie zo’n veertig à vijftig projecten op jaarbasis voorbijkomen. Hier gaat zo’n twee derde van mijn tijd naar toe, de rest van de tijd besteed ik aan het verbeteren van de processen binnen het bedrijf. En dat is ook één van de mooie dingen aan Catalyze. Het is een hele open en transparante organisatie zonder “office politics”. Ook teamwork is hier heel belangrijk en er is veel ruimte voor persoonlijke groei. Dit zie ik ook in mijn eigen team terug. Als er iemand ziek is of er uitdagingen zijn binnen een project, dan helpt het hele team mee om een en ander op te lossen. Iedereen heeft zijn of haar eigen projecten, maar als er een kink in de kabel is, springen we dus allemaal bij.

We werken met klanten die hele mooie innovatieve technologieën ontwikkelen om belangrijke problemen in de wereld op te lossen. En het is mooi om al die nieuwe technologieën voorbij te zien komen. Maar dat bijdragen aan een betere wereld, dát is waar ik het voor doe.”

Andere verhalen